این علف هرز خاصیت ضدپیری دارد!
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، کاکلبور (زردینه)، گیاهی که گلوله های چسبنده بزرگی تولید می کند که به راحتی به لباس می چسبند و در بسیاری از منطقه ها جهان آن را علف هرز می دانند، خاصیت ضدپیری دارد.
مطالعه ای تازه نشان می دهد این گیاه که در سراسر جهان می روید و غالبا آن را علف هرزی سمی می دانند، ترکیبات آنتی اکسیدان و ضدالتهاب دارد که محافظ خوبی برای پوست است.
براساس این مطالعه ترکیبات موجود در میوه های خاردار این گیاه، آسیب های ناشی از قرارگرفتن در معرض اشعه فرابنفش را که باعث آفتاب سوختگی و تیرگی و ضخیم شدن لایه بیرونی پوست می شود، کاهش می دهد و در آزمون های آزمایشگاهی، بهبود زخم را تسریع کرده است.
این پژوهش نشان می دهد که عصاره کاکلبور روی تولید کلاژن تاثیر می گذارد. کلاژن پروتئینی است که به پوست خاصیت ارتجاعی می دهد و از بروز چین وچروک جلوگیری می کند.
یونسو سانگ، دانشجوی دکترای دانشگاه میونگجی در کره جنوبی که این پژوهش را با پروفسور جینا هوانگ، استاد همین دانشگاه، انجام داده است، گفت: با این مطالعه فهمیدیم که میوه کاکلبور توان محافظت از پوست و کمک به افزایش تولید کلاژن دارد. از این رو برای کرم ها یا سایر مواد آرایشی ماده جذابی به شمار می آید که اگر با سایر ترکیب های موثر مانند اسید هیالورونیک یا اسید رتینوئیک مخلوط شود، احتمالا تاثیر هم افزایی خواهند داشت.
کاکلبور بومی اروپای جنوبی، آسیای مرکزی و چین است، اما در سراسر جهان یافت می شود و اغلب در منطقه ها مرطوب یا شنی، کنار جاده ها، حاشیه مزارع کشاورزی یا سواحل رودخانه ها می روید.
قرن هاست که از میوه سفت و پوشیده از خار آن برای درمان سردرد، گرفتگی بینی، اختلالات رنگدانه پوست، بیماری های مرتبط با سل و رماتیسم مفصلی استفاده می شود.
پیش تر نیز مطالعه هایی درباره خواص ضدسرطانی این گیاه اجرا شده، اما به گفته پژوهشگران، این نخستین بار است که خواص ترمیم کنندگی زخم و محافظت از پوست این گیاه بررسی شده است.
براساس همین مطالعه، خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی نوعی از این گیاه که در کره جنوبی می روید، کمی بالاتر و قابلیت ترمیم زخم آن بیشتر از گیاهی است که در چین یافت می شود.
پی ای نیوز با اشاره به هشدار پژوهشگران درباره مضربودن مقادیر بالای عصاره میوه کاکلبور می نویسد برای تعیین نحوه استفاده بی خطر از این گیاه در لوازم آرایشی یا دارویی، پژوهش های بیشتری لازم است.
سانگ گفت: میوه کاکلبور ماده ای سمی به نام کربوکسی تراکتیلوزید دارد که به کبد آسیب می رساند؛ بنابراین یافتن غلظت مناسب آن بسیار مهم است و کلیدی برای تجاری سازی عصاره میوه کاکلبور در تولید لوازم آرایشی به شمار می رود.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرارو