قله هایی که هرگز صعود نشده اند
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، قله های زیادی در جهان هنوز حضور هیچ کوه نوردی را تجربه نکرده اند؛ هفت قله بالای هفت هزار متر از جمله این قله ها هستند.

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، از حدود سال 1850 کوهنوردی در جهان توسعه پیدا کرد و به تدریج ماجراجویان زیادی به دنبال ثبت نام خود به عنوان اولین صعود روی قله های متعدد افتادند.
از ادموند هیلاری به عنوان نخستین کسی که پا روی قله اورست گذاشت تا 10 شرپا نپالی که کمتر از سه ماه قبل نخستین صعود زمستانه به قله سرسخت K2 را تجربه کردند، کوهنوردان زیادی پا در راه هایی گذاشته اند که پیش از آن هیچ انسانی نرفته است.
در جهان 14 قله با ارتفاع بالای هشت هزار متر وجود دارد که همه آنها در تابستان و زمستان صعود شده اند. اما شاید برایتان عجیب باشد که بدانید هنوز هم قله های زیادی پیدا می شود که پای هیچ انسانی بر فراز آنها نرسیده است.
در این گزارش به بررسی مرتفع ترین آنها می پردازیم.
7- کارجیانگ یک، تبت (Karjiang I)
این قله با ارتفاع 7221 متر در تبت و مرز کشور بوتان واقع شده است و تا به امروز گروه های زیادی برای صعود به آن تلاش کرده اند که همگی ناموفق بوده است.
جهت بسیار سخت، بهمن گیر بودن و هوایی همیشه درحال تغییر، این قله را به منطقه ای خطرناک و تا به امروز غیرقابل صعود تبدیل کرده است.
6- موچو چیش، پاکستان (Muchu Chhish)
با ارتفاع 7452 متر در پاکستان است و مانع رسیدن به آن قانون است. دولت پاکستان به کسانی که می خواهند روی این کوه تلاش کنند روی خوش نشان نمی دهند و برای این کار مجوز نمی دهد.
گرچه حتی اگر هیچ مانع قانونی هم بر سر راه شما وجود نداشته باشد، خود این کوه که در بخش غربی رشته کوه قره قروم واقع شده است، برای متوقف کردن کوه نوردان کافی است.
5- چانگار پوئنسوم، بوتان (Gangkhar Puensum)
از سال 1994 دولت بوتان، کوه نوردی روی قله های با ارتفاع بالاتر از 6 هزار متر را ممنوع کرده است بنابراین امکان صعود به این قله با ارتفاع 7570 متر وجود ندارد.
چانگار پوئنسوم در نزدیکی چین واقع شده است و در سال های گذشته بخش هایی از آن صعود شده ولی هنوز کسی به قله آن نرسیده است.
4- قله شمالی کابرو، هند (Kabru North Summit)
این قله 7412 متری در رشته کوه هیمالیا و در مرز هند و نپال واقع شده است. کابرو مسیف کوهی با 2 قله است که پیش از این قله جنوبی آن صعود شده اما قله شمالی همچنان دست نیافتی مانده است.
تلاش های زیادی هم برای رسیدن به این هدف اجرا شده ولی همه آنها ناکام مانده است تا کابرو هم در میان قله های صعودنشده باقی بماند.
3- لابوچه کانگ 3، تبت (Labuche Kang III)
فقط 2 تلاش برای رسیدن به این قله 7250 متری ثبت شده است. جهت رسیدن به این کوه بسیار فنی است و شرایط آب و هوایی هم آن را بسیار سختتر می کند.
برای رسیدن به این کوه باید جهت سختی را از یک کوه دیگر تا لابوچه کانگ طی کنید و به همین دلیل کار سختتر یک قله عادی است.
2- رخ شمالی ماشربروم، پاکستان (Masherbrum North Face)
قله 7821 متری ماشربروم در سال 1960 صعود شده اما کسی به رخ شمالی آن نرسیده است. جهت آن به غایت فنی است و به مهارت بسیار بالایی در کوه نوردی نیاز دارد.
از سوی دیگر باید خوش شانس هم باشید که شرایط آب و هوایی با شما یار باشد وگرنه عطای قله را باید به لقای آن ببخشید.
1- کوه سیپل، جنوبگان (Mount Siple)
شاید باورتان نشود ولی یک قله با ارتفاع فقط 3110 متر در میان قله های صعودنشده جهان واقع شده است. این قله در قطب جنوب است و حتی این احتمال نیز وجود دارد که یک آتشفشان در آن وجود داشته باشد. معلوم نیست چه روزی یک انسان بتواند در سردترین نقطه جهان به این قله برسد.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین