معرفی طالبی و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، ضد انعقاد خون و تقویت کننده قلب، بازکننده عروق و جلوگیری کننده از حمله های قلبی، خنک کننده و پاک کننده مجاری ادراری، اشتهاآور و خون ساز، مدرو رفع کننده یبوست، خارج کننده سموم از بدن و دفع کننده سنگ کلیه، جلوگیری
نویسنده: صمصام صانعی
طالبی انواع مختلفی دارد که از نظر شکل ظاهری هم با هم متفاوت می باشند.
نام علمی:
Cucumis Melo L.var. reticulatus. و نام انگلیسی آن Netted melon می باشد.تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceaeنوع گیاه:
بوتهطبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن معتدل و تر است.رویش جغرافیایی:
در نواحی گرم و مرطوب اغلب کشورها خصوصاً کشورهای آسیایی و در ایران بیشتر در استان های شمالی، ایلام، خوزستان، بوشهر، بلوچستان، فارس و اصفهان کاشته می گردد.بیشتر بخوانید: ارزش تغذیه ای طالبی
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه:
کلسیم، فسفر، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، هیدرات های کربن، پتاسیم، آب و ویتامین های C, B, A در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
میوهنحوه مصرف:
میوه رسیده مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
ضد انعقاد خون و تقویت کننده قلب، بازکننده عروق و جلوگیری کننده از حمله های قلبی، خنک کننده و پاک کننده مجاری ادراری، اشتهاآور و خون ساز، مدرو رفع کننده یبوست، خارج کننده سموم از بدن و دفع کننده سنگ کلیه، جلوگیری کننده از چین و چروک صورت و لطیف کننده پوست می باشد. ضمناً نام ماده ضد انعقاد خون در طالبی آدرنوزین است و با تحقیقات به عمل آمده برخی از کارشناسان گیاهان دارویی طالبی را جزء خوراکی های ضد سرطان می دانند زیرا کاروتنوئید در آن وجود دارد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 10 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 10 آبان 1400
گردآورنده: safar.banima.ir
شناسه مطلب: 17785
به "معرفی طالبی و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی طالبی و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید