جوانه هایی مغذی برای داشتن بدنی سالم!
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، جوانه گیاهانی مانند ماش، گندم، شبدر، تربچه لوبیا، نخود و … سرشار از مواد مغذی هستند. با پرورش آنها در خانه غذایی سالم و طبیعی را به رژیم غذایی تان اضافه می کنید.

تعدادی از این جوانه ها را می توان در فروشگاه ها به صورت بسته بندی پیدا کنیم اما تعداد خیلی زیادی از آنها هستند که در بازار پیدا نمی شوند. می توانید دانه هر گیاهی را که دوست داشته باشید تهیه کنید و به روشی که امروز به شما آموزش می دهیم جوانه آن را پرورش دهید و میل کنید.
این جوانه ها تمام قدرت یک گیاه بالغ را در خود ذخیره دارند! افرادی که می خواهند این قدرت را وارد بدن شان نمایند، باید یاد بگیرند چه طور این جوانه ها را پرورش دهند.
به چه وسایلی احتیاج داریم؟
در اینجا به شما آموزش می دهیم این جوانه ها را در یک بطری شیشه ای (جای مربا، ترشی و …) پرورش دهید.
- پارچه پنیر سازی، پارچه نازک و توری و یا دستمال کاغذی
- یک شیشه مربا با دهانه باز یا یک سینی مخصوص جوانه زنی. فرقی ندارد از شیشه مربا استفاده می کنید یا سینی جوانه زنی، قبل از انجام هر کاری باید آن را بشویید تا کاملا تمیز باشد و جوانه ها را آلوده نکند.
- یک ظرف پلاستیکی (برای ذخیره کردن جوانه ها)
- دانه (ماش، نخود، گندم، شبدر، کلم بروکلی، لوبیا، عدس و …)
- کیت جوانه زنی بذر
- کش لاستیکی (کش پول)
- آب
جوانه
در هنگام خرید بذر حتما به این نکته توجه کنید که بهتر است بذرها مخصوص جوانه باشند. چرا که بذرهای عادی معمولا با سموم شیمیایی سم پاشی شده اند. حتما دقت کنید بذری که خریداری می کنید آغشته به سموم یا کود نباشد.
چگونه جوانه پرورش دهیم؟
حتی اگر در خانه آفتاب ندارید و دست تان هم سبز نیست، باز هم می توایند جوانه پرورش دهید. به فضای زیادی هم احتیاج ندارید.
مراحل:
- با شستن و تمیز کردن شیشه مربا آغاز کنید.
- دانه ها را درون یک ظرف تمیز بریزید و اگر غلاف یا آلودگی دارند آن را بزدایید. بهتر است آنها را چند دور بشویید.
- یک یا دو قاشق غذاخوری بذر به داخل شیشه مربا بریزید به طوری که تنها یک چهارم از حجم کلی شیشه گرفته گردد. سپس مقداری آب سرد روی آنها بریزید تا چند سانتی متر از شیشه پر از آب گردد.
- سر شیشه را از طریق پارچه پنیر سازی یا پارچه نازک توری بپوشانید و پارچه را از طریق کش پول دور دهانه شیشه محکم کنید. اجازه دهید شیشه برای مدت 12 ساعت در دمای اتاق باشد.
- سپس آب درون شیشه را بیرون بریزید. در زیر شیشه یک ظرف یا چند سنگ قرار دهید و شیشه را به صورت تقریبا وارونه روی آنها فیکس کنید. شیشه را در مکانی با گردش هوای بسیار خوب و نور زیاد قرار دهید. بهتر است آن را در بیرون از خانه و در آفتاب مستقیم قرار دهید.
- هر روز آب درون شیشه را خالی کنید و آب تازه در آن بریزید. اجازه ندهید دانه ها کاملا خشک شوند. آنها باید همیشه مقداری آب داشته باشند. بعد از چند روز نشانه های رشد را در دانه ها خواهید دید.
- زمانی که دانه ها به میزان ای که می خواهید رسیدند، آنها را برداشت کنید. برترین زمان برداشت موقعی است که جوانه ها بزرگ شده اند و رنگ سبزشان همچنان تیره است.
- قبل از اینکه جوانه ها را از داخل شیشه بیرون بیاورید، یک دور آنها را بشویید. اگر آلودگی دارند آنها را تمیز کنید.
- باید این جوانه ها را در یخچال نگهداری کنید و ظرف مدت کمتر از یک هفته مصرف کنید.
پرورش این جوانه ای زیبا، خوشمزه و مقوی بیشتر شبیه به درست کردن یک اثر هنری است! حتی با زمان کم و آفتاب اندک هم می توانید این کار را انجام دهید. به علاوه در مدتی که جوانه ها در حال رشد هستند و هنوز برداشت نشده اند، شیشه مرباتان مانند یک تراریوم کوچک است! می توانید چند عدد از این شیشه های پر از جوانه پرورش دهید و از آنها برای زیبا کردن خانه تان هم بهره ببرید. از این باغ کوچک لذت ببرید و بعد هم آن را یک لقمه چپ کنید!
منبع: فوت و فن / plantcaretoday.com