ماست ضدالتهابی به بازار آمد
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، ماست های پروبیوتیک مملو از باکتری های خوب هستند که سلامت روده را بهبود می بخشند و به هضم غذا یاری می نمایند. باکتری های مفید برای روده شما دارای مجموعه ای از فواید سلامتی هستند، اما گنجاندن مواد افزودنی، اثربخشی آن ها را چند درجه کاهش می دهد.

گروهی از محققان لهستانی در پی جایگزینی افزودنی های مضر با کورکومین بودند، عاملی طبیعی که به زردچوبه رنگ می دهد و دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی غنی است.
با توجه به این واقعیت که کورکومین محلول در آب نیست، بدن قادر به دریافت مقادیر کافی برای فراوری یک نتیجه بیولوژیکی نیست. کارشناسان کورکومین را به ماست پروبیوتیک اضافه کردند تا ارزیابی نمایند که آیا در محصول لبنی حل شده است یا خیر و در عین حال به حفظ آن یاری کند.
به خوبی شناخته شده است که کورکومین دارای اثرات ضد میکروبی، ضد التهابی و تقویت نماینده سیستم ایمنی است با این حال، نامحلول در آب است که یکی از دلایل اصلی این است که بدن ما قادر به جذب مقادیر کافی برای آن نیست.
محققان اظهار کردند: ما می خواستیم ببینیم که آیا امکان ایجاد یک محصول لبنی حاوی کورکومین به شکل زیستی که برای مصرف نماینده نیز مجذوب کننده باشد، وجود دارد یا خیر.
این ماست پروبیوتیک از نوعی کورکومین به نام NOMICU L-100 تشکیل شده است که بهتر از انواع دیگر آن در آب حل می گردد. سپس با ماست حاوی عصاره استاندارد زردچوبه مقایسه شد تا معین گردد که کدام یک در از بین بردن مخمر، قارچ ها و باکتری ها طی 28 روز بهتر عمل می نماید.
گروهی از آزمایش نمایندگان خبره ارزیابی کردند که آیا در این دوره تغییری در رنگ و طعم ماست وجود دارد یا خیر. در خاتمه معین شد که NOMICU L-100 با نتایج بهتر از رقیب خود رجحان یافت.
دکتر بونیوفسکا-اولینیک گفت: ما دریافتیم که NOMICU L-100 در مهار رشد مخمر، قارچ ها و باکتری ها بهتر از عصاره استاندارد زردچوبه است. سطح توصیه شده باکتری اسید لاکتیک خوب موجود در ماست های تخمیری و زنده را حفظ کرد.
ماست حاوی عصاره استاندارد زردچوبه در حالت همگن و بدون ایجاد لایه ای از آب روی آن کمی بهتر بود. با این حال، طعم تلخی داشت و پس از هفته اول نگهداری در یخچال طعم آن بدتر شد بنابراین مجذوب کنندهیتی نداشت. علاوه بر این، رنگ آن به سمت انتهای سبز طیف زرد بود، در حالی که NOMICU رنگ را به سمت انتهای قرمز تغییر داد و مجذوب کننده تر به نظر رسید. NOMICU طعم شیرین، غنی و خامه ای به ماست داد و تا خاتمه 28 روز نگهداری در یخچال ثابت ماند.
اکنون محققان امیدوارند که نوع تازه کورکومین را به سایر محصولات لبنی اضافه نمایند تا مزایای سلامتی بعلاوه ماندگاری آن ها را افزایش دهند.
منبع: ایسنا
منبع: فرارو