پورابراهیمی: طرح اصلاح قانون بازار سرمایه رونمایی می شود
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: طرح اصلاح قانون بازار سرمایه در کمیته تخصصی بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی مجلس رونمایی می شود تا فعالان بازار در مدت 2 هفته پیشنهادات خود را ارائه کنند.
به گزارش گروه مالی وبلاگ سفر و گردشگری، محمدرضا پورابراهیمی امروز (دوشنبه) در مراسم راه اندازی قرارداد آینده مس و معاملات گواهی سپرده مس و میلگرد در بورس کالا با بیان اینکه اکنون بازار سرمایه دیگر مانند گذشته نیست و بیش از 50 میلیون سهامدار در این بازار حضور دارند، افزود: اگر می خواهیم برای اقتصاد کشور تصمیم گیری کنیم باید شرایط بازار سرمایه که مظهر اقتصاد کشور تلقی می شود را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در برهه ای سرمایه گذاران حاضر در بازار سرمایه به 200 هزار نفر هم نمی رسید اما اکنون جنس ذی نفعان متفاوت شده و بازار سرمایه با چهره گذشته را شاهد نیستیم، به واسطه ذی نفعانی نظیر سهام عدالت که 50 میلیون نفر هستند و جمعیت بسیار بزرگی به شمار می فرایند اثر فعالیت های مرتبط با بازار سرمایه، فضای عمومی را تحت الشعاع قرار می دهد.
پورابراهیمی گفت: در طول سال های اخیر نگاه به بازار سرمایه عمیق تر و دقیق تر شده است، برای نمونه در سازمان تامین اجتماعی و بانک ها حجم عظیمی از مردم ذی نفع هستند و این رویه و مشارکت باید ادامه یابد.
توجه به ظرفیت های بازار سرمایه در لایحه بودجه 1401
رییس کمیسیون مالی مجلس در ادامه به تشکیل صندوق املاک و مستغلات اشاره کرد و گفت: این صندوق می تواند در حوزه مولدسازی ایجاد شود که ظرفیت آن در اختیار بازار سرمایه واقع شده است و پیشنهاد ما این است تا ظرفیت های بازار سرمایه در بودجه 1401 که مبانی تحول در صنایع و اقتصاد کشور است، گنجانده شود.
وی گفت: پیشنهاد دیگر ما به دولت و وزارت صمت این است که فرآیند پذیرش همه محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالا را در یک بازه زمانی معین انجام دهند و ابزارهایی نظیر گواهی سپرده و آینده بر روی آنها تعریف شوند.
پورابراهیمی به تقویت رابطه بین وزارت تخصصی صمت با مجموعه بازار سرمایه به خصوص بورس کالا اشاره کرد و گفت: موضوعی که دغدغه ما در حوزه روابط بین فعالیت وزارت صمت و ارکان بازار سرمایه بود، در دولت سیزدهم به یک قابلیت و ظرفیت بزرگ تبدیل شده است.
رییس کمیسیون مالی مجلس ادامه داد: اگر می خواهیم برای اقتصاد کشور تصمیم گیری کنیم، یکی از مظاهر کردهای حوزه مالی کشور جایگاه بازار سرمایه است که کارکردها و ابزارهای آن در حوزه ارتقای اقتصاد تاثیرگذار است و کمک به آن به معنای کمک به اقشار مختلف جامعه در نظام اجرایی کشور است.
بازار سرمایه از قیمت گذاری دستوری رنج می برد
وی با تاکید بر اینکه امروز بازار سرمایه از قیمت گذاری دستوری رنج می برد، افزود: اثر قیمت گذاری دستوری در همه ابعاد خود را نمایان کرده و به اقتصاد فشار آورده است، همچنین در این میان این اتفاق ایجاد رانت در نظام مالی کشور و ناکارآمدی بنگاه های مالی را به همراه دارد.
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه ناکارآمدی در بنگاه های مالی مانند خودروسازی ها را نباید از جیب مردم پرداخت کرد بلکه باید قیمت تمام شده را اصلاح کرده و کاهش داد، گفت: جنس قیمت گذاری و سیاست قیمتی با جنس اصلاح فرق دارد؛ بنابراین شروط ما در شورای عالی هماهنگی مالی کشور کاهش قیمت تمام شده بوده است.
پورابراهیمی با بیان اینکه روح بازار سرمایه عدم دخالت دولت و عدم دخالت دستوری در اقتصاد است، گفت: باید به این جهت در دولت سیزدهم، نگاه علمی و تخصصی باشد و تجارب گذشته چراغ راه ما محسوب می شود که امیدواریم وزاری تخصصی مالی و سایر وزرا این جهت را همراهی کنند.
طرح اصلاح قانون بازار سرمایه
رییس کمیسیون مالی مجلس با تاکید بر اینکه بندی را در بودجه 1401، برای تشکیل شرکت های پروژه در مجلس خواهیم گنجاند، افزود: طرح اصلاح قانون بازار سرمایه در کمیته تخصصی بازار سرمایه کمیسیون مالی مجلس رونمایی می شود تا فعالان بازار در مدت دو هفته پیشنهادات خود را ارائه کنند.
پورابراهیمی گفت: این اصلاحیه در اختیار فعالان و کارشناسان بازار سرمایه قرار می گیرد، اما پس از جمع آوری کمیسیون مالی وارد فاز تصویب قانون نو می شود.
رییس کمیسیون مالی مجلس گفت: برای مثال مشکلاتی نظیر اخذ مالیات از ابزارهای مالی مثل گواهی سپرده کالایی از جمله مواردی است که رفع آن ها به توسعه بورس کالا کمک می کند و بسکمک از دغدغه های فعالان بازار سرمایه نیز در قانون نو بازار خواهد آمد.
منبع: خبرگزاری دانشجو