پوکی استخوان علامت خاصی ندارد
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، پایدار با اشاره به اینکه پوکی استخوان به طور خاموش بروز می نماید، گفت: افرادی که دچار پوکی استخوان می شوند باید فرایند درمانشان را کامل نمایند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی وبلاگ سفر و گردشگری، افشین پایدار رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت طی گفت وگوی زنده تلفنی با شبکه سلامت با اشاره به پیشگیری از شکستگی و افتادگی اظهار کرد: در چهارمین روز از هفته سلامت استخوان به سر می بریم به طوری که شعار سال جاری پیشگیری از شکستگی و افتادگی در نظر گرفته شده است.
او با اشاره به اینکه پوکی استخوان شرایطی است که تراکم استخوانی به تدریج کاهش پیدا می نماید و استخوان پوک می گردد، اضافه نمود: این شرایط استخوان ها را مستعد شکسته شدن می نماید، پوکی استخوان علامت خاصی ندارد و اولین علامت آن، شکستگی است.
پایدار با بیان اینکه سالانه 170 هزار شکستگی ناشی از پوکی استخوان در کشور داریم، ادامه داد: پوکی استخوان باعث زمین خوردن فرد می گردد، زمین خوردن برای خیلی از سالمندان اتفاق می افتد، بنابراین باید این مشکل را به موقع تشخیص داد و درمان کرد.
رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت توضیح داد: بعد از سن 50 سالگی در خانم ها و بعد از 60 سالگی در آقایان برای اطلاع از سلامت استخوان باید به پزشک مراجعه کرد؛ اگر تشخیص پوکی استخوان داده شد باید مراحل درمان طی گردد به طوری که مراحل درمانی طولانی مدت است لذا درمان اولیه 3 تا 5 سال طول می کشد.
پایدار با اشاره به اینکه افرادی که دچار پوکی استخوان می شوند باید درمانشان را کامل نمایند؛ اضافه نمود: باید تدبیری بیندیشیم تا از زمین خوردن جلوگیری کنیم، فعالیت بدنی و تقویت عضلات باید به درستی صورت بگیرد تا در هنگام بیرون رفتن و فعالیت بدنی خطر زمین خوردن افزایش پیدا نکند.
رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: فشار خون بالا و دیابت ممکن است سبب زمین خوردن گردد، در دقایق ابتدایی صبح فشار خون ممکن است کمی کمتر از شرایط طبیعی باشد و یا دچار افت فشار خون شده باشیم؛ لذا ممکن است این شرایط منجر به زمین خوردن فرد گردد.
او با اشاره به اینکه دیابت می تواند فرد را مستعد زمین خوردن کند، گفت: بینایی و شنوایی در این مسئله بسیار حائز اهمیت است، هر کدام می تواند سبب زمین خوردن فرد گردد، افراد بعضی از کار های مهم را باید انجام دهند به طوری که موانع محیطی رفع گردد، روشنایی باید در راهروها، محیط های بیرونی و راه پله ها به میزان کافی باشد یا اینکه فرش روی زمین ثابت بماند تا پا دچار لغزندگی نگردد، باید محیط اطراف را به شکلی طراحی کنیم که احتمال به زمین خوردن فرد کمتر گردد تا از خطر شکستگی استخوان در امان بمانیم.
بیشتر بخوانید
وبلاگ سفر و گردشگری علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان