ریزش مو و خستگی از علائم کمبود این ماده است!
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، تغییرات در شرایط جسمی، عصبی و ظاهری شما می تواند بخشی از نشانه کمبود زینک باشد، از یک دل پیچه دردناک تا اختلال حواس.
کمبود زینک خطرات زیادی برای بدن به همراه دارد. آگاهی از نشانه های اصلی کمبود روی و مواد غذایی غنی از آن به شما برای درمان سریع این مشکل کمک بسزایی می کند. علائم کمبود زینک را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.
خطر کمبود روی در بدن
مصرف روی در زنده نگه داشتن انسان یک نقش کل واحد را دارد. ازاین رو از آن به عنوان یک ماده معدنی بسیار مهم یاد می شود. در استخوان ها، سلول ها، بافت ها و مایعات بدن میزان زیادی روی وجود دارد. همچنین در غده پروستات مرد نیز یافت می شود.
اگر بدن شما دچار کمبود روی شده باشد، باعث ایجاد مشکل هایی در بدن خواهد شد، به این علت که کمبود روی پنجمین بیماری عمده در جهان است. پس اگر می خواهید بدانید که دچار کمبود روی هستید مقاله زیر را بخوانید.
این یک مسئله مهم بهداشتی است و به مرگ چندین نفر در سرتاسر جهان منجر شده است. چند عامل دیگری که باعث کمبود روی در بدن می شوند عبارت اند از: بیماری های کبدی، گوارشی، دیابت، رژیم گیاهی، اعتیاد به الکل و… .
علائم کمبود زینک و روی در بدن
تعداد زیادی از افرادی که دچار کمبود روی شده اند، آگاهی و اطلاعی از آن ندارند و این مطلب به شما در پیداکردن علائم کمبود روی کمک می کند.
ایمنی ضعیف
روی در کشتن و ازبین بردن باکتری ها، ویروس ها و سلول های سرطانی اهمیت بسزایی دارد. اگر به راحتی دچار بیماری شده و مدت ها طول می کشد که از آن رهایی پیدا کنید، بدانید که بدن شما دچار کمبود روی شده است.
اسهال
اسهال شدید یکی از نشانه های کمبود روی در بدن است، همچنین خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی را افزایش می دهد.
اختلال در حواس
این عامل یکی از بزرگ ترین نشانه های کمبود روی در بدن است. کمبود روی می توانند عملکرد عصبی را دچار اختلال کند.
ریزش مو
کمبود روی منجر به پرکاری تیروئید می شود که در نتیجه ریزش مو و نازک شدن مو را به همراه دارد.
دستگاه گوارش
کمبود روی باعث ضعف دستگاه گوارش می شود.
آلرژی
کمبود روی منجر به ایجاد سطوح بالاتر هیستامین می شود. هیستامین بیش از حد منجر به آلرژی، عطسه، آبریزش بینی، کهیر و… خواهد شد.
اختلال در عملکرد مغز
این یکی از مرگبارترین و خطرناک ترین علائم کمبود روی در بدن است. کمبود روی می تواند در عملکرد مغز اختلالات خطرناکی را ایجاد کند.
ازدست دادن اشتها
کاهش میزان روی در بدن می تواند منجر به ازدست دادن اشتها و میل شما شود. روی یک آنزیم مهم برای کنترل حواس چشایی و بویایی است که با کمبود آن این حس ها دچار اختلال خواهند شد.
هیپوگنادیسم
هیپوگنادیسم یکی از عوامل کمبود روی در بدن است. این یک بیماری است که در آن بیضه نمی تواند به میزان کافی تستوسترون تولید کند و می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در عمل باروری شود.
مواد غذایی سرشار از زینک
غذاهای غنی از روی که برای سلامتی مفید هستند را می توانید در زیر بشناسید:
- اسفناج
- گوشت گاو
- میگو
- لوبیاقرمز
- تخم کتان
- دانه کدوتنبل
- صدف
- دانه های هندوانه
- سیر
- لوبیاسفید
- بادام زمینی
- زرده تخم مرغ
- بوقلمون
- ماهی سالمون
- شکلات تلخ
- نخود
- برنج قهوه ای
- جگر گاو
- نخودفرنگی
- زینک
- گوشت بره
- بادام هندی
- قارچ