شبحی که در عکس نو تلکسوپ جیمز وب ظاهر شد

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، ایسنا نوشت: عکس ثبت شده با تلسکوپ فضایی جیمز وب، یک حباب درخشان را نشان می دهد که به یک شبح شباهت دارد.

شبحی که در عکس نو تلکسوپ جیمز وب ظاهر شد

یک جرم شبح مانند ابتدا به صورت یک حباب درخشان در تلسکوپ های زمینی خود را نشان داد و سپس در عکس های تلسکوپ فضایی هابل به طور کامل ناپدید شد. اکنون، این جرم شبح مانند دوباره در عکس ثبت شده با تلسکوپ فضایی جیمز وب به صورت یک کهکشان کم نور و متمایز ظاهر شده است.

ستاره شناسان با همکاری پروژه COSMOS-Web، این جرم موسوم به AzTECC71 را به عنوان یک کهکشان ستاره ساز غبارآلود شناسایی نموده اند یا به عبارت دیگر، کهکشانی که مشغول تشکیل دادن ستاره های نو بسیاری است اما در یک پوشش غبارآلود پوشانده شده که تماشا آن سخت است. زمانی تصور می شد که این کهکشان ها در کیهان اولیه بسیار نادر بوده اند اما این کشف علاوه بر بیش از ده ها کهکشان دیگر موجود در نیمه اول داده های COSMOS-Web که هنوز در سوابق علمی شرح داده نشده اند، نشان می دهد که آنها ممکن است سه تا 10 برابر بیشتر از حد انتظار باشند.

جد مک کینی(Jed McKinney) پژوهشگر دانشگاه تگزاس در آستین(UT Austin) گفت: این جرم یک هیولای واقعی است. با وجود اینکه شبیه به یک حباب کوچک به نظر می رسد اما در واقع هر سال صدها ستاره نو را تشکیل می دهد. این واقعیت که جرم مورد نظر حتی در حساس ترین تصویربرداری با نوترین تلسکوپ ما به سختی می تواند قابل مشاهده باشد، برای من بسیار هیجان انگیز است. این کشف به ما می گوید جمعیت کاملی از کهکشان ها وجود دارند که از ما پنهان شده اند.

اگر این نتیجه تایید گردد، نشان می دهد که دنیا اولیه بسیار غبارآلودتر از آن چیزی بوده است که پیشتر تصور می شد. پروژه COSMOS-Web، بزرگترین ابتکار اولیه تحقیقاتی جیمز وب است که به سرپرستی کیتلین کیسی(Caitlin Casey) دانشیار دانشگاه تگزاس در آستین، با هدف نقشه برداری از یک میلیون کهکشان در بخشی از آسمان به میزان سه ماه کامل انجام می گردد. هدف تا حدودی آنالیز اولیه ترین ساختارهای دنیا است. گروهی متشکل از بیش از 50 پژوهشگر در سال اول آنالیز، 250 ساعت مشاهده داشتند. اولین گروه از داده ها در دسامبر 2022 به دست آمدند و تا ژانویه 2024 تعداد بیشتری ارائه شد.

یک کهکشان ستاره ساز غبارآلود را به سختی می توان دید زیرا بیشتر نور ستاره های آن به وسیله پرده ای از غبار جذب می گردد و سپس در طول موج های سرخ تر یا طولانی تر دوباره منتشر می شود. پیش از جیمز وب، ستاره شناسان گاهی اوقات این کهکشان ها را کهکشان های تاریک هابل می نامیدند که با اشاره به حساس ترین تلسکوپ فضایی پیشین نامگذاری شده اند.

مک کینی گفت: تا به امروز تنها راهی که با یاری آن می توانستیم کهکشان های کیهان اولیه را ببینیم، از منظر هابل بوده است. این بدان معناست که درک ما از تاریخچه تکامل کهکشان ها یک طرفه است زیرا ما فقط کهکشان های پنهان و کمتر غبارآلود را می بینیم.

کهکشان AzTECC71 اولین بار به عنوان یک حباب غبارآلود نامشخص با دوربین نصب شده در تلسکوپ جیمز کلرک ماکسول(JCMT) در هاوایی شناسایی شد که مشاهدات خود را در طول موج های فروسرخ بسیار دور و مایکروویو به دست می آورد. گروه COSMOS-Web در ادامه کار خود، این جرم را در داده های جمع آوری شده با استفاده از آرایه میلی متری بزرگ آتاکاما یا آلما(ALMA) در شیلی مشاهده کردند که وضوح فضایی بالاتری دارد و می تواند در پرتو فروسرخ ببیند. این کار به آنها امکان داد تا مکان منبع را محدود نمایند. هنگامی که پژوهشگران داده های فروسرخ جیمز وب را در طول موج 4.44 میکرون آنالیز کردند، یک کهکشان کم نور را دقیقا در همان مکان یافتند. در طول موج های کوتاه تر نور که زیر 2.7 میکرون بودند، کهکشان نامرئی بود.

کهکشان AzTECC71 به وضوح در فیلتر دوربین تلسکوپ فضایی جیمز وب قابل مشاهده است.

اکنون این گروه پژوهشی در کوشش هستند تا تعداد بیشتری از کهکشان های کم نور را با جیمز وب کشف نمایند.

مک کینی گفت: ما با جیمز وب می توانیم برای اولین بار ویژگی های نوری و فروسرخ این جمعیت پنهان از کهکشان ها را آنالیز کنیم زیرا جیمز وب آن قدر حساس است که نه تنها می تواند به دورترین نقاط دنیا خیره گردد، بلکه می تواند به متراکم ترین پوشش های غبارآلود نفوذ کند.

به گفته این گروه پژوهشی، کهکشان در یک انتقال به سرخ با میزان حدود شش دیده می گردد که به معنای حدود 900 میلیون سال پس از انفجار بزرگ است. این پژوهش در The Astrophysical Journal به چاپ رسید.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "شبحی که در عکس نو تلکسوپ جیمز وب ظاهر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شبحی که در عکس نو تلکسوپ جیمز وب ظاهر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید