طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا با همه ریزه کاری ها
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، طعم تابستان را در تمام فصول سال با مربای گیلاس خانگی تجربه کنید! آیا در پی طعمی بهشتی هستید؟ مربای گیلاس، راز این جادو است! با دستور پخت ساده ما در ادامه می توانید مربایی خوش طعم و با عطر دل انگیز تهیه کنید که تا مدت ها ماندگار می ماند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای گیلاس صورتی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا را برای حفظ بیشتر این مربا با هم آنالیز خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا
- گیلاس بدون هسته له شده 2 کیلوگرم
- آب لیموترش 1 عدد
- شکر 2/5 فنجان
طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا
آماده کردن شیشه های مناسب برای مربا
اولین مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا این است که شیشه هایی که قرار است مربا را داخل شان بریزید، خوب بشویید و بعد هم همه را در یک قابلمه که روی حرارت گذاشتید و آب داخلش ریخته اید و خوب جوش آمده، بگذارید تا کاملا استریل شوند. یادتان باشد که بعد از 10 دقیقه شیشه ها و در آن ها را از آب خارج کنید.
پخت مربای گیلاس
یک قابلمه میانه، گیلاس، 1/4 فنجان شکر و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید. 2 تا 3 دقیقه با هم زدن مرتب بپزید تا شکر حل گردد. یک سوم شکر به جامانده را هم بزنید و 1 تا 2 دقیقه بپزید و هم بزنید تا حل گردد. شکر را در دو نوبت دیگر اضافه کنید و هر دسته را هم بزنید تا شکر حل گردد.
مخلوط را به جوش بیاورید و به مدت 10 دقیقه بپزید و مرتبا هم بزنید. در حین پخت و پز، هر کفی که روی سطح شناور است را بردارید تا مربای شما شفاف و خوش رنگ باشد.
برای آنالیز غلظت مناسب مربای گیلاس، یک قاشق مرباخوری از مربا را داخل یک ظرف که از فریزر درآورده اید بریزید، بشقاب را به فریزر برگردانید و یک دقیقه صبر کنید. بشقاب را از فریزر خارج نموده و با یک انگشت لبه مربا را به آرامی تکان دهید. اگر مربا آماده باشد با قرار دادن مربا میان دو انگشت کمی چروک می گردد اما اگر آماده نباشد آنقدر نازک می گردد که چروک گردد. بنابراین اگر مربا در اولین کوشش چروک نشد، 2 یا 3 دقیقه دیگر بپزید و تست غلظت را تکرار کنید.
پر کردن شیشه ها از مربا
در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا وقتی مربا به درستی غلظت لازم را یافت، قابلمه را از روی حرارت بردارید. با استفاده از انبر، یک شیشه را از آب در حال جوش برداشته و آب را داخل قابلمه خالی کنید. شیشه را روی یک سطح تمیز قرار دهید و با استفاده از ملاقه، مربا را به وسیله قیف داخل شیشه بریزید. شیشه را کامل پر نکنید و فضایی خالی را برای مربا در نظر بگیرید. در نهایت هم قیف را بردارید؛ لبه را با یک حوله مرطوب تمیز پاک کنید.
با استفاده از انبر، در شیشه را هم از آب داغ بردارید و آن را محکم ببندید بعد با انبر، شیشه پر شده را به آب در حال جوش برگردانید. این کار را با به جای مانده مربا و شیشه ها تکرار کنید، مطمئن شوید شیشه ها با دو طرف قابلمه تماس نداشته باشند و از هم فاصله داشته باشند.
حرارت را زیاد کنید، در قابلمه را ببندید و آب را بجوشانید. شیشه ها را به مدت 10 دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد با استفاده از انبر شیشه ها را به توری سیمی منتقل کنید تا کاملا خنک شوند.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا
تهیه مربای گیلاس کار ساده ای است اما برای این که مربای گیلاس با ماندگاری بالا داشته باشید باید هم دقت بیشتری به جزییات داشته باشید و هم فوت و فن آن را بدانید.
نکاتی برای انتخاب گیلاس مناسب برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا
برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا، بهتر است از گیلاس های سالم و سفت بهره ببرید. گیلاس های نارس یا له ممکن است باعث شوند که مربایشان کپک بزند یا فاسد گردد.
در ضمن می توانید از گیلاس های مختلف مانند گیلاس قرمز، زرد یا صورتی بهره ببرید و اگر تمایل دارید مربای ترش تری داشته باشید، می توانید میزان آبلیمو را کمی افزایش دهید.
فوت و فن های نگهداری و ماندگار کردن مربای گیلاس
مربای گیلاس معمولا دو هفته تا یک ماه در یخچال به خوبی حفظ می گردد. اما برای افزایش ماندگاری مربای گیلاس در زمان تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا باید نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- استفاده از ظروف مناسب: برای پخت مربا از قابلمه مسی یا لعابی بهره ببرید. این ظروف حرارت را به طور یکنواخت پخش می نمایند و به این ترتیب مانع از سوختن مربا می شوند.
- جوشاندن کافی مربا: مربا را به مقدار کافی بجوشانید تا قوام پیدا کند و آب آن تبخیر گردد. این کار باعث افزایش ماندگاری مربا می گردد.
- اضافه کردن مواد نگهدارنده: می توانید برای افزایش ماندگاری مربا، از مواد نگهدارنده طبیعی مانند جوهر لیمو یا اسید سیتریک بهره ببرید.
- استریل کردن شیشه ها: قبل از پر کردن شیشه ها از مربا، آنها را به طور کامل با آب گرم و صابون بشویید و سپس به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد استریل کنید.
- درست بستن در شیشه ها: در شیشه های مربا را محکم ببندید تا هوا به داخل آنها وارد نگردد.
- نگهداری در یخچال: بعد از باز کردن درب شیشه مربا، آن را در یخچال نگهداری کنید و در مدت زمان کوتاهی مصرف کنید.
افزودن مواد به مربا برای افزایش طعم
در 5 دقیقه آخر پخت می توانید از آبلیمو، وانیل، هل یا زعفران برای طعم دادن به مربا بهره ببرید.
افزایش غلظت مربای گیلاس
برای غلیظ تر شدن مربا می توانید از کمی ژلاتین یا نشاسته بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله