9 پیشنهاد عالی برای شکم گردی در سفرهای داخلی!
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، معرفی غذاهای محلی ایران یکی از لدت بخش ترین سوژه های مطالعه است. آیا تا به حال به این موضوع فکر نموده اید که چرا طعم غذای محلی ایران را نمی توان در هیچ جای دیگری از جهان امتحان کرد؟ در غذاهای ایرانی چه چیزی وجود دارد که باعث شده نه تنها خود ایرانی ها بلکه جهانگرد ها و گردشگرهایی که از دیگر کشورها به ایران وارد می شوند، از طعم و عطر آن لذت فراوانی را کسب نمایند؟ عده ای معتقدند غذایی که بتواند مخاطب خود را به شکلی اعجاب انگیز جادو کند، چیزی کمتر از جادوگری و سحرآمیزی ندارد.
البته تصور نکنید که واقعا یک ماده خارق العاده در غذاهای محلی ایران ریخته می گردد، نه این طور نیست. چیزی که باعث شده این غذاها بی نظیر به نظر آیند، شور و علاقه ای است که زنان کشورمان ایران، به هنگام طبخ غذا از خود نشان می دهند. تنها انگیزه و عشق است که می تواند از موادی که به تنهایی طعم خاص و ویژه ای ندارند، یک غذای معرکه فراهم آورد.
تنوع غذاهای محلی در ایران
مساله ای که شاید در کمتر کشوری از دنیا بتوان مانند آن را شاهد بود، غذای محلی ایران است. در اغلب منطقه ها کشورمان از شمال گرفته تا جنوب و از شرق گرفته تا غرب، می توان یک غذای محلی خوشمزه و لذیذ یافت.
این خاصیت ایرانی هاست که دوست دارند متنوع باشند و این تنوع را حتی در فهرست غذاهایشان نیز می توان مشاهده کرد. علاقه برای آشنایی با غذاهایی که به صورت محلی در کشورمان ایران پخت می گردد، انگیزه و اشتیاقی در وجود ما بیدار کرد تا این متن را نگارش کنیم.
بعضی از غذاهای ایرانی که مخصوص یک منطقه هستند به علت طعمی که دارند در شهرهایی که حتی خواستگاه آن غذا نیست نیز طبخ می گردد. ما فهرستی از این غذاها را در اختیارتان قرار خواهیم داد و اگر بخواهید شما نیز می توانید مواد اولیه این غذاها را تهیه نموده و در منزل آن را طبخ نمایید.
معرفی غذاهای محلی ایران معرفی غذاهای محلی ایران | چغرتمه
یک غذای محلی ایرانی که در شمال کشورمان و در استان گیلان طبخ می گردد، چغرتمه است. این غذا نوعی خورشت است و معمولا با برنج میل می گردد. طعم آن کمی به شیرینی می زند و عطر و مزه بسیار عالی و فوق العاده ای دارد.
مواد لازم برای تهیه چغرتمه
- مرغ
- تخم مرغ
- پیاز
- زعفران دم نموده
- ادویه مانند نمک، فلفل و زردچوبه به هر میزان که تمایل داشتید
- پودر و یا چوب دارچین به میزان لازم
- آب لیمو و یا آب نارنج به میزان لازم
طرز تهیه خورشت چغرتمه
- برای پختن این خورشت ابتدا باید مرغ را تمیز کنید و سپس با ادویه هایی مانند زردچوبه، نمک و فلفل اجازه دهید تا بپزد.
- در قدم بعدی باید به سراغ پیاز بروید. آن را نگینی خرد نموده و در یک تابه سرخ کنید. وقتی رنگ پیازها تغییر کرد ادویه به آن اضافه نموده و باز هم تفت دهید.
- وقتی یک ربع زمان گذشت، تخم ها را شکسته و آنها را به هم بزنید و سپس به پیاز داغ اضافه کنید. پیاز داغ و تخم مرغ را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- وقتی تخم ها خودشان را گرفتند، نوبت به اضافه کردن زعفران است. اندکی مواد را با هم مخلوط نموده و سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
- پیاز، تخم مرغ و زعفران را به مرغ اضافه نموده و در آخر نیز آب نارنج، نمک و فلفل را داخل ظرف مرغ بریزید.
- برای آنکه خورشت شما جا بیفتد، بهتر است از کامل گذاشتن درب قابلمه خودداری کنید.
معرفی غذاهای محلی ایران | خورشت تره کُردی
یک غذای محلی ایران که می تواند رقیب خوبی برای قورمه سبزی خودمان باشد، خورشت تره کردی است. اگر می خواهید علاوه بر قورمه سبزی طعم خورشت های دیگری را نیز بچشید، این خورشت برترین جانشین می باشد.
مواد لازم برای تهیه خورشت تره کردی
- گوشت گوساله یا گوسفند
- تره خرده شده
- لوبیا چیتی و یا سفید
- پیاز
- گرد لیمو
- رب گوجه
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- روغن
طرز تهیه خورشت تره کردی
- برای آماده کردن این غذا، ابتدا پیاز را خرد نموده و آن را تفت دهید تا طلایی رنگ گردد.
- گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس میزانی زردچوبه و لوبیا چیتی را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- در قدم بعدی باید میزانی آب به آن اضافه کنید و بگذارید آب جوش آید. وقتی آب جوش آمد زیر قابلمه را کم نموده و اجازه دهید تا خورشت به آرامی بپزد.
- تره را سرخ نموده و سپس به محتویات قابلمه که شامل گوشت، پیاز و لوبیا بوده اضافه کنید.
- چند دقیقه مانده به سرو غذا، میزانی گرد لیمو که آماده نموده بودید را به قابلمه اضافه نموده و بعد از گذشت یک ربع ساعت زیر آن را خاموش کنید.
- بعضی جاها سیب زمینی را نیز سرخ نموده و به همراه گوجه سرخ شده بر روی خورشت می ریزند و آن را به این صورت تزیین می نمایند.
معرفی غذاهای محلی ایران | مانی پلو سمنان
یک غذای محلی ایران که آن نیز طعم خوبی داشته و در استان سمنان طبخ می گردد، مانی پلو است. نه تنها رنگ این غذا بسیار وسوسه نماینده می باشد بلکه طعم آن نیز فوق العاده و بی نظیر است.
مواد لازم برای تهیه مانی پلو
- برنج
- زعفران دم نموده
- لپه
- کشمش پلویی
- زرشک
- گوشت گوسفند و یا گوساله
- رشته پلویی
- پیاز
- ادویه
- زیره سیاه
طرز تهیه مانی پلو
- پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در یک تابه بریزید و تفت دهید.
- گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. میزانی زردچوبه نیز داخل تابه ریخته و مواد را خوب به هم بزنید.
- در قدم بعدی میزانی آب داخل ظرف ریخته و بگذارید گوشت، خوب پخته گردد.
- در یک ظرف جداگانه لپه را ریخته و آن را بپزید.
- برنج را نیز شسته و قبل از آنکه کاملا بپزد لپه و رشته را به برنج اضافه کنید. اجازه دهید برنج و لپه 3 دقیقه با هم بجوشند و سپس برنج را آبکش کنید.
- کشمش و زرشک را با هم تفت داده و سپس زمانی که می خواهید برنج را دم بیندازید، ابتدا میزانی برنج ریخته و سپس کشمش و زرشک را به صورت لایه ای داخل قابلمه بریزید. یعنی به این صورت: یک لایه برنج و سپس یک لایه کشمش و زرشک و سپس یک لایه برنج. این کار را تا زمانی که برنج تمام گردد ادامه دهید.
- در نهایت نیز اجازه دهید برنج و محتویات آن به خوبی دم بکشد.
معرفی غذاهای محلی ایران | آش ترخینه لرستان
یک غذای محلی ایران که آن نیز طعم فوق العاده ای دارد آش ترخینه است و در نواحی استان لرستان و بعضی استان های اطراف آن را طبخ می نمایند. این غذا نیز طعم و عطر فوق العاده ای دارد. نکته ای که در خصوص این آش باید بدانید، آماده کردن ترخینه هاست.
معمولا زنان بومی این استان در اواخر فصل تابستان میزانی بلغور گندم را آماده نموده و سپس با ماستی که چند روز مانده و طعمی ترش پیدا نموده است، می پزند. وقتی عمل پخت تمام شد، آن را در اشکال مرسوم، شکل داده و اجازه می دهند تا خشک گردد. بنابراین اگر می خواهید این غذا را آماده کنید ابتدا به فکر تهیه ترخینه ها باشید.
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه
- ترخینه به میزان لازم
- سبزی آش
- پیاز داغ
- ادویه به میزان لازم
- نخود
- عدس
- لوبیا
طرز تهیه آش ترخینه دوغ
- ابتدا ترخینه ها را خیس نموده و اجازه دهید تا نرم شوند.
- سپس مواد نرم شده را داخل یک قابلمه ریخته و بعد از مدتی لوبیا و نخود را به آن اضافه کنید تا تمام مواد به خوبی بپزند.
- وقتی مواد داخل قابلمه حالت نیم پز پیدا کردند، نوبت به اضافه کردن عدس می باشد.
- در قدم بعدی باید سبزی آش را به قابلمه اضافه نموده تا سبزی نیز همراه با بقیه مواد طبخ گردد.
- وقتی تمام مواد داخل قابلمه پخت، می توانید میزانی پیاز را خرد نموده و سرخ کنید و زمانی که قصد دارید غذا را سرو کنید بر روی آن بریزید.
معرفی غذاهای محلی ایران | آش اوماج ساوه
آش اوماج نیز یک غذای محلی ایران است و در منطقه ساوه طبخ می گردد. این آش نیز طعم بسیار خوبی دارد و تنها نکته ای که برای تهیه آن باید رعایت کنید، آماده کردن اوماج هاست. برای تهیه اوماج نیز، آرد را با کمی آب و میزانی زردچوبه مخلوط نموده و نمک به آن اضافه می نمایند. وقتی یک خمیر معمولی و نرم آماده شد، آن را به صورت گلوله های کوچکی درآورده و در یک سینی قرار می دهند تا خشک گردد.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج
- پیاز
- نمک
- آب قلم
- سبزی آش
- اوماج
- عدس
طرز تهیه آش اوماج
- پیازها را خرد نموده و با میزانی ادویه تفت دهید و سپس میزانی عدس، نمک، آب و یا آب قلم را نیز به آن اضافه کنید.
- در مرحله بعدی باید سبزی آش به محتویات داخل قابلمه اضافه گردد. سبزی را ریخته و اجازه دهید همراه عدس کاملا بپزد.
- بعد از پخت عدس، اوماج ها را داخل قابلمه ریخته و به آرامی به هم بزنید تا به هم نچسبند.
- زمانی که حس کردید اوماج ها به خوبی پخته اند، قابلمه را از روی گاز بردارید و در ظرف مخصوص سرو بریزید.
معرفی غذاهای محلی ایران | آبگوشت قنبید قم
آبگوشت قنبید نیز یک غذای محلی ایران است و مردم شهر قم علاقه زیادی به آن دارند. این آبگوشت نیز طعم بسیار خوبی دارد. مردم قم به علت شور بودن آب شهری که در آن زندگی می نمایند از جمله هواداران بلامنازع این غذا به شمار می فرایند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت قنبید
- گوشت ماهیچه یا سردست و استخوان گوسفندی
- نخود و لوبیا
- سیب زمینی
- گندم
- کلم قمری
- سبزی های معطر مانند ترخون
- ادویه
- رب گوجه
- لیمو عمانی
طرز تهیه آبگوشت قنبید
- گوشت را تکه تکه نموده و در داخل یک قابلمه بریزید.
- پیازها خرد نموده و داخل قابلمه محتوای گوشت بریزید.
- همراه با پیاز نخود، لوبیا و گندم را نیز اضافه نموده و سپس کلم قمری خرد شده را نیز به محتویات داخل قابلمه بیفزایید و آب و میزانی زردچوبه نیز به این مواد اضافه کنید.
- کمی قبل از پخت کامل مواد داخل قابلمه، سیب زمینی ها را پوست کنده و داخل قابلمه بریزید. در نهایت رب گوجه، ادویه، ترخون و لیمو عمانی را نیز اضافه کنید و بعد از مدت زمانی بسیار کوتاه، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
معرفی غذاهای محلی ایران | خورشت خلال کرمانشاه
یک غذای محلی ایران که آن نیز می تواند شما را مدهوش کنید، خورشت خلال کرمانشاه است. این غذا، غذای سنتی این شهر محسوب شده و می توانید در ادامه با طرز تهیه آن آشنا شوید.
مواد لازم برای خورشت خلال
- گوشت گوساله یا گوسفند
- خلال بادام
- لیمو عمانی
- زرشک سیاه
- پیاز
- رب گوجه
- ادویه
- زعفران و گلاب
طرز تهیه خورشت خلال
- خلال بادام را شب قبل در گلاب خیس کنید. زرشک سیاه را نیز در آب خیس نموده و چند بار آب آن را عوض نمایید.
- روز بعد، گوشت ها را در مقدار های کوچک خرد نموده و با پیاز تفت دهید و سپس میزانی آب به آن اضافه کنید تا گوشت به خوبی بپزد.
- خلال ها را نیز با میزانی زعفران دم نموده، تفت داده و با اضافه کردن آب به آن بگذارید تا خلال ها نیز بپزند و بعد از پخت آنها را آبکش کنید.
- در یک تابه جداگانه میزانی رب گوجه ریخته و آن را تفت دهید و بگذارید رنگ خامی آن از دست برود.
- وقتی خورشت لعاب انداخت زمان اضافه کردن زعفران دم شده، خلال بادام، ادویه، لیمو عمانی، رب گوجه و گلاب است. در این مرحله نیز حواستان باشد که زرشک تفت داده شده را نیم ساعت بعد از اضافه کردن مواد فوق، به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید میزانی جوش بخوررد؛ خورشت خلال شما آماده است.
معرفی غذاهای محلی ایران | اناربیج گیلان
اناربیج نیز یک غذای محلی ایران است و در گیلان طبخ می گردد. ظاهر این غذا شباهت زیادی به فسنجان داشته و میزان آب کمی داخل آن وجود دارد. یکی از غذاهایی که در شب یلدا طبخ می گردد، اناربیج است.
مواد لازم برای تهیه اناربیج
- گردو
- گوشت چرخ شده
- آب انار ترش
- پیاز رنده شده
- پودر گلپر
- سبزی های معطر
- رب انار
- ادویه
- برنج
طرز تهیه اناربیج
- آب انار ترش را به همراه میزانی زرچوبه و نمک داخل قابلمه ریخته و بر روی گاز بگذارید و اجازه دهید جوش آید.
- در مرحله بعدی گردوی آسیب شده را با میزانی آب مخلوط نموده و به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- وقتی گردوها روغن انداختند، سبزی را در یک تابه تفت داده و به قابلمه محتوی گردو اضافه کنید.
- در قدم بعدی باید کوفته قلقلی ها را آماده کنید. برای این کار نیز پیاز و گوشت چرخ نموده را با هم مخلوط نموده و میزانی سبزی معطر و ادویه به آن اضافه کنید. به مقدار یک گردو از این مخلوط برداشته، آن را گرد کنید و داخل یخچال قرار دهید.
- در قدم بعدی، میزانی رب انار به خورشت اضافه کنید و بگذارید تا رنگ دلخواه شما در قابلمه نمایان گردد.
- کوفته ها و میزانی گلپر نیز به قابلمه اضافه نموده و بگذارید خوشت به خوبی جا بیفتد.
معرفی غذاهای محلی ایران | شکر پلو شیرازی
یکی دیگر از غذاهایی که به عنوان غذای محلی ایران می توان از آن یاد کرد، شکر پلو شیرازی است. شیرازی ها این غذا را در مجالس مهم و عروسی ها با مرغ، گوشت بره و یا گوشت گوسفند میل می نمایند.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو
- برنج
- شکر
- زعفران
- گلاب
- خلال نارنج
- خلال بدام و پسته
- ادویه
طرز تهیه شیرین پلو
- در یک قابمله میزانی آب و شکر ریخته و اجازه دهید تا به جوش آید.
- خلال نارنج را در آب جوش بریزید و سه بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته گردد. مدت زمان لازم برای پخت حدود 5 دقیقه است.
- مغز پسته و بادام را نیز در گلاب خیس کنید.
- با آب و شکر یک شهد غلیط آماده نموده و خلال ها را داخل آن بریزید و 4 الی 5 ساعت به این مواد فرصت دهید تا در شهد مانده و شیرین شوند.
- در یک ظرف جداگانه میزانی آب و شکر ریخته، بر روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملا غلیظ گردد. سپس میزانی زعفران نیز به آن اضافه کنید.
- برنجی که 4 یا 5 ساعت خیس خورده است را داخل قابلمه ریخته و آن را آبکش کنید.
- برنج را آبکش نموده، شهد شکر و زعفران را نیز به آن اضافه نموده و مخلوط کنید و برای پخت نهایی آن را داخل قابلمه بریزید.
- در نهایت نیز با خلال هایی که قبلا خیس خورده، آن را تزیین کنید و مانند شیرازی ها به همراه قیمه میل کنید.