طرز تهیه کوکو لوبیا سبز به روش سنتی

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، آیا در پی یک غذای ایرانی خوش رنگ و در عین حال خوشمزه و نسبتا سریع هستید؟ باید به شما بگوییم کوکو لوبیا سبز حتما یکی از گزینه های مناسب برای این انتخاب شماست.

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز به روش سنتی

پختن کوکوی لوبیا سبز شاید مثل کوکوی کدو حلوایی خیلی مرسوم نباشد، اما واقعیت این است که لوبیا سبز از آن دسته مواد غذایی است که علاوه بر تهیه لوبیا پلو و خوراک لوبیا سبز می توان با آن یک غذای بسیار خوش طعم و خوش رنگ که به صورت سنتی در تبریز با سیب زمینی و سایر مواد سالم و رنگارنگ تهیه می گردد، پخت و از آن لذت برد.

در ادامه این مطلب با هم طرز تهیه کوکو لوبیا سبز سنتی را به آن شیوه ای که در تبریز پخته می گردد مرور خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کوکو لوبیا سبز

  • لوبیا سبز 500 گرم
  • سیب زمینی (بزرگ) یک عدد
  • پیاز (بزرگ) یک عدد
  • تخم مرغ چهار عدد
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با سیب زمینی

آماده کردن مواد لازم کوکوی لوبیا سبز

آماده کردن لوبیا سبز: اولین مرحله در تهیه کوکو لوبیا سبز، شستن و آماده کردن لوبیا سبز و سیب زمینی مورد احتیاج است. برای این کار ابتدا باید لوبیاها را خوب بشورید و به مقدار های کوچک خرد کنید و سپس با یک لیوان آب بگذارید تا بپزد.

خرد کردن سیب زمینی و سرخ کردن آن: سیب زمینی کوکو را هم به مقدار نگینی کوچک خرد کنید و بشورید و اجازه دهید آبش خوب برود و سپس با مقداری روغن سرخ کنید. بعد از این که سیب زمینی خوب سرخ شد پیاز را هم خوب خرد کنید و در روغن تفت دهید.

شکستن تخم مرغ ها: بعد از این نوبت آماده کردن تخم مرغ هاست. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه موردنظرتان را هم اضافه کنید و هم بزنید.

پخت کوکوی لوبیا سبز

حالا نوبت آن رسیده که مواد آماده شده را با هم ترکیب کنید پس در این مرحله تمام مواد آماده شده یعنی لوبیا سبز پخته، سیب زمینی و پیاز را به تخم مرغ اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا مواد خوب یکنواخت شوند.

سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا خوب در مواد حل گردد. وقتی مخلوط آماده شد، یک تابه بردارید و روی آن را با روغن چرب کنید. وقتی روغن داغ شد، محتویات را داخل تابه بریزید برای این کار هم می توانید از قالب بهره ببرید و کوکوهای شکل گرفته را در تابه بریزید و هم می توانید کل مواد را یکباره در تابه بریزید و اجازه دهید سرخ گردد.

وقتی یک طرف کوکو پخته شد، آن را برگردانید و طرف دیگر را هم سرخ کنید. کوکوی لوبیا سبز شما آماده است.

می توانید کوکو لوبیا سبز خود را با نان به عنوان ساندویچ در کنار خیارشور و گوجه خرد شده و کاهو سرو کنید. نوش جان!

نکات و فوت و فن های تهیه کوکو لوبیا سبز

  • زمان لازم برای پخت لوبیا بستگی به نوع لوبیا یعنی تازگی و ضخامت آن دارد. اما در کل لوبیا سبز معمولا بین 20 تا 30 دقیقه زمان لازم دارد تا بپزد.
  • اگر از این کوکوی خاص خوشتان آمده می توانید طرز تهیه کوکوی بادمجان و طرز تهیه کوکوی اسفناج را هم امتحان کنید.

روش های متفاوت پخت کوکو لوبیا سبز

این کوکوی خوشمزه را می توان با اضافه کردن مواد زیر متفاوت کرد و پخت:

  • لوبیا سبز با سیب زمینی و هویج: بعضی افراد به این کوکو در کنار سیب زمینی، هویج هم اضافه می نمایند. در این روش تهیه کوکوی لوبیا سبز، درست مثل سیب زمینی باید هویج را خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید تا نرم گردد.
  • فریتاتا لوبیا سبز: در کشورهای دیگر این کوکو را به نام فریتاتا و به سبک دیگری تهیه می نمایند. در تهیه فریتاتا لوبیا سبز معمولا پنیر پارمزان و ژامبون اضافه می نمایند و در کل برای تهیه فریتاتا، معمولا کل مواد را ته ماهیتابه پهن می نمایند یا حتی آن را در فر می پزند.
  • کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ نموده یا مرغ: روش دیگر تهیه این کوکو اضافه کردن گوشت چرخ نموده یا مرغ ریش ریش شده است. در این روش پخت با مرغ، باید ابتدا مرغ را بپزید و سپس ریش ریش کنید و کمی با مواد دیگر تفت دهید. اگر هم می خواهید این غذا را با گوشت چرخ نموده بخورید، باید گوشتتان را خوب تفت دهید تا کاملا بپزد.

نکاتی برای تزئین کوکوی لوبیا سبز

  • برای تزئین کوکو لوبیا سبز می توانید به آن سبزیجات معطری مثل شوید اضافه کنید.
  • هنگام سرخ شدن کوکو اگر آن را کامل داخل ماهیتابه پهن نموده اید هم می توانید آن را با کنجد و زرشک پر و زیبا کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کوکو لوبیا سبز به روش سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو لوبیا سبز به روش سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید