طرز تهیه آش رشته با برنج
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، آش رشته غذایی محبوب است که در بیشتر مواقع با حبوبات، سبزی آش، رشته و کشک تهیه می گردد اما این بار می خواهیم طرز تهیه آش رشته با برنج را به شما آموزش دهیم. استفاده از برنج در آش رشته، طعم و لعاب متفاوتی به آن می دهد و باعث می گردد آش غلیظ تر و سیرکننده تر گردد.
مواد لازم برای تهیه آش رشته با برنج
- نخود 1/3 پیمانه
- لوبیا سفید 1/3 پیمانه
- عدس 1/4 پیمانه
- آش رشته 700 گرم
- برنج نیم دانه 1/2 پیمانه
- پیاز میانه 1 عدد
- روغن به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- رشته آش به میزان لازم
- کشک به میزان لازم
- نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش رشته با برنج
آماده کردن مواد آش
اولین مرحله از طرز تهیه آش رشته با برنج درست مثل طرز تهیه آش رشته ساده این است که مواد لازم برای تهیه آش رشته را آماده کنید. برای این کار ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شده و نرم گردد. هم زمان سبزی آش را که شامل تره به میزان 300 گرم، جعفری 200 گرم و گشنیز و اسفناج 100 گرم را بشویید و خرد کنید. در نهایت هم پیاز و سیر را به میزان مدنظرتان خرد کنید و سرخ کنید. نعنا داغ را هم خوب است همین جا آماده کنید.
نکته: به جای اسفناج در سبزی آش می توانید از برگ چغندر بهره ببرید. برای آشنایی با سبزی های مناسب آش رشته به کتاب کاله مراجعه کنید.
پخت حبوبات و برنج
در این مرحله زمان آن رسیده که حبوبات خیس خورده را بپزید. برای این کار حبوبات را به همراه پیاز داغ و زردچوبه داخل قابلمه مناسب بریزید و آب را اضافه کنید و اجازه دهید تا حبوبات بپزند. در نهایت بعد از آن که حبوبات کمی پخت برنج را که خوب شسته بودید به قابلمه حبوبات اضافه کنید و مجدد اجازه دهید حبوبات و برنج بپزند.
اکنون که حبوبات آش رشته پخته است، سبزی آش رشته را به قابلمه آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد سپس نمک، فلفل سیاه را اضافه کنید. بعد رشته آش را به آش اضافه کنید و صبر کنید تا رشته هم پخته گردد در نهایت بعد از پخت رشته، کشک را که در کمی آب حل نموده اید به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش کمی قل بزند. در نهایت آش که پخت آن را در ظرف مدنظرتان بریزید و با نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزیین و میل کنید. نوش جان! روش های تزیین آش رشته را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
- پخت رشته: رشته آش را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آش بپزید تا پخته گردد.
- کشک: کشک را در آخر پخت به آش اضافه کنید و 5 تا 10 دقیقه دیگر آش را بجوشانید.
نکات تکمیلی برای تهیه آش رشته
همان طور که خواندید، تهیه آش رشته با برنج تفاوت چندانی با تهیه آش رشته مجلسی سنتی و معمولی و تهیه آش رشته تهرانی یا تهیه آش رشته شیرازی ندارد اما خوب است برای تهیه آش رشته نکات زیر را هم مدنظر داشته باشید.
آش رشته با برنج: طعمی متفاوت و دلچسب
استفاده از برنج در آش رشته طعم و لعاب متفاوتی به آن می دهد و باعث می گردد آش غلیظ تر و سیرکننده تر گردد. بعلاوه برنج به آش یاری می نماید تا سریع تر جا بیفتد. برای تهیه آش رشته با برنج بهتر است از برنج نیم دان بهره ببرید چون زودتر می پزد. اما برای خوشمزه تر شدن آش رشته با برنج می توانید میزانی زعفران به آن اضافه کنید.
تفاوت آش رشته با برنج با آش رشته معمولی
همان طور که گفتیم برنج باعث می گردد طعم آش متفاوت گردد اما سوای آن به صورت کلی می توان آش رشته با برنج و آش رشته معمولی را به توضیح زیر در نظر گرفت:
- طعم و لعاب: آش رشته با برنج طعم و لعاب خامه ای و ملایم تری دارد.
- غلظت: آش رشته با برنج غلیظ تر و سیرکننده تر از آش رشته معمولی است.
- زمان پخت: آش رشته با برنج به علت استفاده از برنج، زمان پخت بیشتری نسبت به آش رشته معمولی دارد.
نکات کلی در خصوص تهیه آش رشته
در کنار نکات مهمی که در بالا اشاره کردیم خوب است به موارد زیر هم هنگام تهیه انواع آش رشته چه آش رشته محلی چه آش رشته سنتی رایج دقت کنید:
- برای پخت سریع تر آش می توانید از حبوبات پخته شده بهره ببرید.
- برای لعاب بیشتر آش می توانید از جو پرک یا بلغور گندم بهره ببرید.
- راز خوشمزه تر شدن آش رشته با برنج این است که از قلم گاو یا آب گوشت در آن بهره ببرید.
- آش رشته را می توانید با کشک، سرکه یا آبلیمو سرو کنید.