چگونه دستپخت خوبی داشته باشیم

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، این که چرا غذا خوشمزه نمی گردد و استانداردهای آموزش آشپزی ایرانی چه ترفندها و نکاتی دارد که باید رعایت کنید را در ادامه بخوانید.

چگونه دستپخت خوبی داشته باشیم

بزرگ شدن در خانواده ای که اهل غذا و آشپزی باشند تاثیر بسزایی در یادگیری مهارت های آشپزی دارد. مهم تر این است که براساس تجربه و تمرین با پخت غذاهای متفاوت آشنا شوید. ترفند خوب شدن دستپخت را در وبلاگ سفر و گردشگری یاد بگیرید.

پیمانه یا لیوان معمولی

حتما دیدید که در دستورات آشپزی از کلمه پیمانه برای میزان مواد استفاده می گردد. به طور کلی در تصویر زیر می توانید میزان های گفته شده را ببینید.

اگر پیمانه مثل تصویر بالا در دسترس شما نبود از یک لیوان معمولی می توانید بهره ببرید که مشابه وزن بالا را به شما می دهد.

پیاز سرخ شده

  • باید دقت کنید که پیاز نه زیاد سرخ و سیاه گردد و نه اینکه رنگ سفید داشته باشد.
  • پیاز داغ خوب باید رنگ طلایی داشته باشد و بهتر است که پیاز را در روغن بیشتر و با حرارت ملایم سرخ کنید.
  • بعد از سرخ شدن پیاز ها، روغن اضافی را بگیرید .
  • این روغن را می توانید در دفعات دیگر برای سرخ کردن دوباره پیاز به کار ببرد.
  • پیاز را در ابتدای سرخ کردن نباید زیاد بهم زد، زیرا آب می اندازد و دیرتر سرخ می گردد. همین که پیاز رنگ گرفت باید آن را مرتبا بهم زد تا کاملا طلایی گردد.
  • یه نکته درباره تفت دادن گوشت با پیاز که باید بدانید این است که سعی کنید اول پیاز را تفت دهید و بعد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در مرحله بعد ادویه بزنید.

برنج کته یا چلو

  • یکی از ترفندهای مهم در پخت برنج شست و شوی آن است. برنج را باید کاملا بشویید، تا آب برنج زلال گردد.
  • در صورتی که برنج را برای پخت کته به کار می برید باید نیم ساعت قبل از پخت با آب نیم گرم برنج را خیس کنید.
  • اگر قصد دارید برنج را به روش پلو یا چلو بپزید، بهتر است از 24 ساعت قبل با سنگ نمک آن را خیس کنید.
  • میزان نمک برای خیساندن برنج دارای قاعده خاصی است. به ازای هر پیمانه برنج (پیمانه پلوپز) نصف قاشق چای خوری نمک کفایت می نماید. چنان چه کمتر از این میزان بریزید یا اصلا نمک نریزید ممکن است نتوانید برنج را خوب در بیاورید. اگر میزان نمک را هم خیلی زیاد کنید برنج شما شور و شکننده می گردد.

نکات خورشتی

برای طرز تهیه خورشت ها چند نکته اساسی وجود داره:

  • برای گوشت سفید اول پخت نمک بریزید و برای گوشت قرمز آخر پخت نمک بریزید! رعایت این موضوع باعث می گردد تا از سفت شدن گوشت جلوگیری کنید.
  • چاشنی خورشت را آخر کار اضافه کنید.
  • آب خورشت را از ابتدا به میزان بریزید. اضافه کردن آب در وسط پخت طعم خورشت را بد می نماید.
  • اگر قصد اضافه کردن آب رو دارید حتما متناسب با سایر مواد این کار رو انجام دهید. از آب جوش بهره ببرید چون اضافه کردن یک باره آب سرد باعث شوک دادن به همه مواد می گردد.
  • در خورشت قورمه سبزی اگر اسفناج زیاد بریزید باعث تیرگی خورشت می گردد، بعلاوه اگر درب خورشت رو بگذارید رنگ آن سیاه می گردد.

رب و زردچوبه

  • مهم ترین نکته در استفاده از رب در طبخ غذاها، تفت دادن آن است. رب را قبل از اضافه کردن به غذا کمی در روغن تفت دهید تا شاهد خوشرنگ تر وجاافتاده تر شدن غذای خود باشید.
  • این نکته در خصوص زردچوبه هم صدق می نماید. با کمی تفت دادن زردچوبه عطر و رنگ آن را چند برابر کنید.

پیشنهاد مطالعه: مطلب چرا با این که خسته ام خوابم نمی برد؟! را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "چگونه دستپخت خوبی داشته باشیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه دستپخت خوبی داشته باشیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید