طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی با پیمانه در حد قنادی
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، قرابیه یکی از شیرینی های سنتی و اصیل ایرانی است که ریشه آن به شهر تبریز برمی گرد. این شیرینی خوشمزه را به دلیل طعم، بو و شکل ظاهرش مانند شیرینی پفکی گردویی یک شیرینی مجلسی به حساب می آورند که می توان، پذیرایی در روزهای عید را با آن پیش برد. قرابیه را با طعم های گردویی، نارگیلی و بادامی می توانید در حد قنادی با هر سلیقه و طعمی به راحتی درست کنید. طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی را می توانید در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه قرابیه گردویی
- پودر گردو 400 گرم
- شکر 800 گرم
- سفیده تخم مرغ 12 عدد
- آرد برنج یک قاشق غذاخوری
- سرکه دو قاشق غذاخوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- پودر کیک 300 گرم
- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- بادام خردشده به مقدار لازم
- پسته خردشده به مقدار لازم
طرز تهیه قرابیه گردویی
1. مواد را چرخ کنید
در طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی قبل از هر کاری باید مواد را از 30 دقیقه آماده کنید تا به دمای محیط برسند. فر را با دما 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت قرابیه هایتان گرم گردد. حال در یک کاسه مناسب گردو خرد شده، پودر کیک، شکر و شش عدد سفیده تخم مرغ را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط را با چرخ گوشت یک بار چرخ کنید. در ادامه شش عدد سفیده به جای مانده را هم اضافه و هم بزنید. مجدد مخلوط را چرخ کنید. از درست کردن شیرینی اسکار گردویی در روزهای قبل از عید غافل نشوید.
2. مخلوط را داغ کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی باید مخلوط را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا مخلوط داغ گردد. دقت داشته باشید که به نقطه جوش نرسد. در اصطلاح مانند شیرینی نارگیلی داغ زده گردد. حال که مخلوط قرابیه تان گرم شده است به آن سرکه و بیکینگ پودر را اضافه و هم بزنید. در آخر این مرحله، قابلمه را روی حرارت برداشته و به آن وانیل اضافه کنید. کمی زمان دهید تا مخلوط تان خنک گردد. در صورت غلیظ بودن مخلوط می توانید کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه کرده و هم بزنید. در نهایت به خمیر یک تا دو ساعت استراحت بدهید.
3. قرابیه ها را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه ، سینی فر را با کمی کره یا روغن چرب کنید. مواد را داخل قیف شیرینی پزی بریزید و به شکل گرد و به قطر یک و نیم سانتی متر ماسوره بزنید. در صورت نداشتن قیف از قاشق هم می توانید کمک بگیرید. بادام، گردو و پسته خردشده را برای تزئین رو قرابیه ها بریزید. در نهایت سینی را برای 20 تا 25 دقیقه در فر بگذارید تا پخته شوند. اجازه دهید بعد از پخت، شیرینی ها برای پنج دقیقه در فر بمانند. در آخر با کمک چاقو به آرامی از سینی فر جدا کرده و داخل ظرف موردنظر بچینید. حال که گردو در دسترس تان است می توانید کوکی گردویی هم برای پذیرایی از میهمانان تان در عید درست کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی قرابیه گردویی
شیرینی قرابیه را مانند شیرینی گردویی می توان از شیرینی های پرطرفدار دانست که در میان ایرانی ها از جایگاه بالایی برخوردار است. شما اگر می خواهید آن را مانند دیگر شیرینی های عید در حد قنادی در منزل به آسانی درست کنید تنها کافی است نکات زیر را خوانده و رعایت کنید.
خمیر شیرینی قرابیه گردویی
خمیر در طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی نیاز به استراحت دارد پس هرچه زمان استراحت آن بیشتر باشد، رنگ خمیر و شیرینی ها تیره تر می گردد. یک تا دو ساعت معمولا زمان مناسبی برای استراحت خمیر این شیرینی محسوب می گردد. برای بهبود کیفیت خمیر می توانید آن را برای 15 تا 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید. نکته آخر آن که خمیر قرابیه را با کف دست ورز ندهید چراکه شیرینی تان روغن خواهد انداخت. پیشنهاد ما به شما برای پذیرایی از میهمان هایتان در روزهای عید درست کردن شیرینی اصیل قطاب یزدی است.
غلظت مایه شیرینی قرابیه
غلظت مایه شیرینی قرابیه گردویی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد پس اگر هنگام ریختن آن در سینی متوجه شل بودن آن شدید کافی است کمی آرد برنج به مخلوط اضافه کنید. در صوت سفت بودن مخلوط و بیرون نیامدن از قیف باید نصف سفیده تخم مرغ را کم کم به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.
استفاده از پودر کاکائو در تهیه شیرینی قرابیه
اگر در پی رنگ تیره در شیرینی قرابیه گردویی هستید علاوه بر استراحت بیشتر آن، می توانید یک قاشق پودر کاکائو هم هنگام مخلوط کردن به مواد اضافه کنید. از دیگر شیرینی های ساده برای نوروز و میهمانی ها تهیه شیرینی نخودچی با کره است.
تزئین شیرینی قرابیه گردویی
راحت ترین راه تزئین قرابیه گردویی ریختن مغزهای خردشده مانند گردو، بادام و پسته رو قرابیه ها قبل از پخت و گذاشتن آن ها داخل فر است. در روشی دیگر می توانید عسل، سس شکلاتی یا شربت بار روی آن ها بمالید. در آخر این نکته را به خاطر داشته باشید که این شیرینی با در مرض هوای تازه قرار گرفتن زود خشک می گردد پس باید آن را در یک ظرف دربسته نگه داری کنید.
ترفندهای طلایی پخت شیرینی قرابیه
دستور تهیه شیرینی قرابیه گردویی کمی قلق دارد اما اگر این ترفندها را بدانید می توانید مراحل پخت را راحت تر پیش ببرید. شیرینی قرابیه باید ترک خورده و ترد باشد پس برای این کار بعد از پایپ کردن شیرینی ها در سینی فر باید انگشت تان را در روغن مایع زده و روی شیرینی ها بزنید. در نهایت با همان دما و زمان گفته شده در بالا، داخل فر بگذارید تا شیرینی های ترک خورده ای داشته باشید. نکته آخر آن که می توانید به جای پودر کیک از خرده کیک اسفنجی یا خرده بیسکوییت هم استفاده کنید. از درست کردن شیرینی کشمشی برای روزهای عیدتان غافل نشوید.
تاریخچه شیرینی قرابیه
ریشه این شیرینی به شهر تبریز می گردد که در قرن هفتم میلادی وارد ایران شد و با دستور عجیب خود در میان مردمان ترک زبان جایگاه ویژه ای پیدا کرد. واژه Kurabiye یا قرابیه به نوعی کوکی اشاره دارد که در شهرهای ترکیه، یونان، بلغارستان و مراکش تهیه می گردد. شما به آسانی می توانید شیرینی قرابیه را هم در فر و هم بدون فر با سه طعم گردویی، بادامی و نارگیلی برای خود درست کنید. از دیگر شیرینی های معروف تبریزی می توان به حلوا گردویی اشاره کرد که طرز تهیه آسانی دارد.
منبع: کتاب کاله